6 September 2020 – 40ste Peel Missie Tour

40ste Peel Missie Tour, grootste uitdaging in jaren

Zondag 6 september zal alweer de 40ste Peel Missie Tour worden gefietst. Al vier decennia zetten vrijwilligers zich in voor deze fietstocht voor het goede doel. En uiteraard zorgen de fietsers, sponsoren en bezoekers jaarlijks voor een mooie opbrengst waarmee we de goede doelen in ontwikkelingslanden kunnen ondersteunen.

De uitdaging is dit jaar misschien wel groter dan ooit tevoren. Naast de regels rondom Covid-19 en de terechte voorzichtigheid van ieder individu zien we een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt. Dit veilige gevoel mag ook niet in gevaar komen door anderen. Er zijn diverse maatregelen genomen zoals op iedere post handontsmettingsmiddel bij aankomst, tafels worden gedesinfecteerd, tafels en stoelen zijn ruimschoots aanwezig en staan op ruime afstand en ook voor onze vrijwilligers worden diverse maatregelen genomen. Zeker in deze tijd kunnen de goede doelen deze ondersteuning hard gebruiken; immers veel inzamelingsacties in binnen- en buitenland zijn niet doorgegaan en de doelen zijn afhankelijk van dit soort donaties. Voor het bestuur een extra motivatie om deze 40ste editie niet uit te stellen tot 2021.

Ondanks de uitdagingen hopen wij onze 40ste Peel Missie Tour op een ingetogen manier toch een feestelijk randje te kunnen geven. Uiteraard alleen samen met u als deelnemer of bezoeker kunnen wij er een succes van maken. Ook dit jaar staan de pannenkoekenbakkers weer voor u klaar op post 4 en zal de tent op het plein voor het Peelhonk weer gereed zijn voor de start (10:30-13:00 uur) en de finish. Zoals gebruikelijk fietst iedereen met zijn eigen familie of gezelschap en kan er overal voldoende afstand gehouden worden. Bij de finish zal muziek aanwezig zijn en het gebruikelijke natje en droogje.

De doelen die de Peel Missie Tour ondersteunt zijn kleinschalige projecten met kinderen in ontwikkelingslanden. Alle doelen hebben een duidelijke link naar Odiliapeel via de ontwikkelingswerker of iemand anders die er direct bij betrokken is. Deze goede doelen zijn:

De statiegeldactie bij COOP Van Buel loopt nog tot het einde van september. Ook als u zondag verhinderd bent, is dit een mooie manier om de Peel Missie Tour toch te steunen. De actie is simpel: u levert uw statiegeldflessen in en de tegoedbon gooit u in de bus bij het inleverpunt in de COOP. Vervolgens wordt het bedrag door COOP verdubbeld.

Wij hopen op uw deelname, de doelen kunnen zeker nu uw steun gebruiken!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Peel Missie Tour

1 gedachte op “6 September 2020 – 40ste Peel Missie Tour

  1. Jantine

    Heel veel sukses en plezier gewenst en hopen op een mooie, stralende dag zodat er veel deelnemers zullen zijn.
    Geweldig initiatief weer ondanks de corona!

Reacties zijn gesloten.