Het Logo

UWW heeft vanaf haar oprichting in 1998 het zogenaamde Paraplu-logo, ongekleurd, gebruikt. De betekenis was overduidelijk. Een onderkomen voor organisaties die op het wereldontwikkelingsgebied lokaal, nationaal en internationaal iets willen betekenen voor mensen met minder kansen dan wij.Logo UWW

Zoals de zee, de wereld en het leven in voortdurende beweging zijn, gaat ook UWW in die beweging mee en past zich aan, aan de tijd van nu én is op de toekomst gericht. De VN veranderden  hun houding tegenover de “achtergestelden van de Derde wereld” en besloten tot een ware uitdaging: het besluit te streven naar het bereiken van 17 doelen voor de landen die in armoe en uitzichtloosheid onze wereld medebevolken, de Wereldoelen voor de Derde wereld. In 2030 moeten de doelen bereikt zijn.

UWW heeft zijn paraplu open voor de organisaties en individuele personen die actief bezig zijn met de uitwerking van die doelen. Mondiaal de Derde wereld niet te duiden is als één gebied juist omdat armoede en uitzichtloosheid geen vaste grenzen kennen. Door de verschillen in bestaan, macht en bezit, vinden we die problemen overal op onze aardbol. Een aardbol die we grofweg verdeeld hebben in vijf continenten; Oceanië (blauw); Azië (geel); Afrika (zwart); Europa (groen) en Amerika (rood). Vandaar de kleurrijke paraplu waaronder onze Partners werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *