Een gelukkige moeder

Wat is het toch altijd bemoedigend als wij dit soort berichten van onze Partners mogen ontvangen! Heerlijk om te lezen dat de bijdrage aan Vluchtelingenwerk WOBB Uden via ons Fonds Kleinschalige Projecten zo goed terecht is gekomen!


2. SaynabSaynab Roble Hassan is weer een gelukkige moeder. In 2011 was Saynab vanwege het aanhoudende oorlogsgeweld naar Nederland gevlucht.

Zij had haar acht kinderen moeten achterlaten in Somalië. In Nederland werd Saynab erkend als een vluchteling en heeft ze een verblijfsvergunning gekregen.

Begin 2012 is Saynab in Uden komen wonen. Sindsdien is zij bezig geweest om alles te regelen, zodat haar kinderen naar Nederland kunnen komen. Hierbij werd ze ondersteund door het Juridisch Spreekuur van VluchtelingenWerk Uden.

Na een hele lange procedure heeft Saynab uiteindelijk in augustus 2013 te horen gekregen, dat haar kinderen naar Nederland mogen komen. In oktober 2013 zijn haar kinderen aangekomen op Schiphol. Het weerzien na jaren was zeer emotioneel.

Op dit moment verblijven de kinderen nog in het AZC Dronten. Saynab hoopt snel een passende woning te vinden, liefst in Uden, zodat zij met haar gezin kan samenwonen.
Een speciale dank gaat uit naar Uden WereldWijd, die een bijdrage hebben geleverd in de reiskosten van Saynab’s kinderen.