Nieuws vanaf Lombok

Kindje met hazenlip

Nieuwsbrief Lombok mei 2013.

Lieve mensen,

Weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief vanaf Lombok met de laatste ontwikkelingen.Wat is er zoal gebeurd?


ONDERWIJS

Yakob uit Kediri is afgestudeerd van de SMA en heeft geld gekregen om een kursus Engels te gaan doen.
Yulia is geslaagd voor de SMA en gaat studeren in Surabaya, waar ze bij familie in de kost kan en wij gaan haar helpen deze studie te bekostigen.
Sugeng uit Yogya heeft geld gekregen om naar de SMK te kunnen.
Lina uit Kekeri is ook geslaagd voor de SMA en gaat de verpleegstersopleiding doen en heeft hiervoor al de eerste financiën gekregen.
Amin uit Kekeri heeft schoolgeld gekregen voor de SMP en Surahman en Mus hebben geld gekregen voor een uniform, tas en schoenen voor de SD.
Ida uit Kediri is ook geslaagd voor de SMA en heeft haar laatste geld gekregen om haar diploma in ontvangst te nemen.

MEDISCH

Geld voor de vader van Murti om naar het ziekenhuis te kunnen om een USG te laten maken.
Er zijn 13 speciale brillenglazen gemaakt.
Geld om melk te kopen voor een baby met een waterhoofd.
Transport voor een 7 jarig jongetje en zijn ouders om naar Bali te gaan naar het Sanglah ziekenhuis waar deze jongen geopereerd kan worden aan zijn tumor in zijn nek.

En weer een paar rolstoelen

En weer een paar rolstoelen

Murti heeft de kursus gevolgd van UPC op Bali en haar certificaat behaald en is nu bekwaam en bevoegd om aanpassingen te doen voor rolstoelen, krukken, speciaal schoeisel etc. Wij hebben het transportgeld naar Bali betaald. Door haar inzet heeft de Yayasan Lombok Care gratis 50 rolstoelen gekregen en voor 5 rolstoelen hebben we de administratiekosten betaald voor mensen die dit niet zelf konden betalen. Murti is zelf bij het transport van deze rolstoelen aanwezig geweest en wij hebben ook dat transportgeld voor haar weer betaald.

OVERIGE

Geld voor het organiseren van workshops/trainingen voor de staf op Yayasan Lombok Care.17 Juni komt er een training kommunikatie/assertiviteit voor de staf gegeven door Dhr. Frans Agerbeek uit Yogyakarta. Dit is een vervolg op de training van vorig jaar.
Kosten voor 4 afvalbakken in het dorp Kekeri . EN…..wij zijn er als beste en schoonste dorp uitgekomen na de verkiezingen deze maand!! Er moet nog veel gebeuren maar dit is in ieder geval al weer een stimulans voor de bewoners!
Deze maand zijn een mondhygiëniste en 2 optometristen uit Nederland weer geweest en hebben we wederom een gratis programma georganiseerd voor de tidak mampu mensen ( die niet genoeg geld hebben om dit zelf te kunnen betalen)
Ze kregen een gratis onderzoek :dus kontrole van het gebit, indien nodig een gebitsreiniging en een tandenborstel en tandpasta. Indien nodig een verwijzing naar een tandarts of een kaakchirurg en dan een gratis behandeling/operatie. Bij de optometrist een oogmeting en indien nodig een bril ( er waren honderden tweedehands brillen uit Nederland meegenomen en als de bril speciaal moest zijn werd deze hier gemaakt of in Surabaya ) Ook werden er, indien nodig, gratis catarac operaties gedaan in het R.S.U. in Mataram.

Zo moet dat dus!

Zo moet dat dus!

Op de Yayasan Lombok Care is voorlichting gegeven over tandenpoetsen en gezonde voeding en zo ook op een school in een dorp in midden Lombok. Alle kinderen kregen ook weer een tandenborstel en tandpasta, ook de volwassenen die kontrole wilden kregen dit.
Het was een groot sukses en we hebben honderden mensen kunnen helpen!

Hartelijk dank weer voor jullie financiele steun en hulp , ook voor de donaties van kleding en brillen , mede namens ieder die geholpen is! Zonder al deze steun hadden we dit alles niet kunnen doen.

Hartelijke groet,

Jantine Buijs.