Nieuwsbrief Lombok 08-2023

Beste betrokkenen,

Er valt weer genoeg te melden voor een volgende nieuwsbrief.

Laat ik met het mooiste nieuws starten:

Er zijn veel fijne reacties en donaties gekomen voor Lina , hetgeen echt hartverwarmend is! Heel veel dank hiervoor, mede namens Lina. Ze is inmiddels al weer hier naar het ziekenhuis geweest voor hormoonbehandelingen. Dit moet elke maand. En dan elke 3 maanden weer een USG en dan eens per jaar naar Jakarta voor een MRI. Het is nog steeds spannend, het gebied rondom de oksel is onrustig……Laten we er het beste van hopen. Maar Lina is heel dapper en vreselijk blij met alle steun die ze krijgt. Ze houdt mij ook goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

 • Rina van Gili Gede heeft sinds een paar maanden werk bij een Mexicaans Restaurant in Mataram. Ze wil daar graag ervaring opdoen en dan later solliciteren bij een Hotel. Ze doet het goed en is ook al goed aangepast op Lombok, heel knap van haar!.
 • Shania van Pringgasela is geslaagd voor haar examen aan de universiteit!!!! 27 september is de Wisuda. Heel fijn en nu op zoek naar een baan…spannend weer!

Waar is het geld aan besteed?

Onderwijs

 • Shania heeft geld gekregen voor de huur van de kamer en geld voor de voorbereiding van haar Yudisium, examen.
 • Murti volgt nu de extra kursus online voor S2 zodat ze ook bevoegd is om les te kunnen geven, ook aan de universiteit afdeling fysio. Ze vindt het erg leuk en het gaat haar goed af.
 • In de vorige brief schreef ik over geld voor 2 kinderen uit kansarme gezinnen die graag naar de SMA wilden maar het inschrijfgeld niet konden betalen. Dit hebben we gedaan en met de school gesproken en zij helpen mee zodat we niet 2 maar nu 4 kinderen kunnen helpen voor hetzelfde geld, geweldige aktie van de school!!
 • Dinda heeft geld gekregen voor de SMA en tevens uniformen en boeken e..d.
 • Dina heeft geld gekregen voor schooluniformen en boekengeld.
 • Galih heeft geld gekregen voor SPP en het nieuwe semester aan de universiteit.
 • Aidil heeft geld gekregen voor extra les voor 1 jaar.
 • Melany heeft betaald gekregen voor SPP en nieuw semester aan de universiteit en en geld voor een schooltas.

Medisch.

 • Dina heeft de kosten voor de arts en medicatie gekregen.

Hartelijk dank voor alle hulp, mede namens de mensen die geholpen zijn en dit enorm waarderen.

Vriendelijke groeten,

Team Yayasan Bale Tereng,

Nieuwsbrief Yayasan Bale Tereng Lombok

Beste lezers & sponsoren,

Weer even de laatste berichten vanaf Lombok.Het toeristen seizoen is begonnen en het is hier en daar zelfs weer druk, dus het gaat de goede kant op gelukkig. Deze week hebben de kinderen schoolvakantie en  hebben ze hun rapporten inmiddels gehad en gaan over een paar weken weer naar een nieuwe klas of een nieuwe school.


Waar is het geld de afgelopen maanden aan besteed?

 • Shania heeft geld gekregen voor de voorbereidingen van het Yudisium en ze hoopt dit jaar nog af te studeren. Ook hebben we het geld weer betaald voor haar kamer.
 • Ook voor Rina is nog 1 keer de kamerhuur betaald. Nu is ze klaar met haar stage. Ze heeft haar diploma op zak en is nu aan het solliciteren. Hopen dat ze een leuke baan krijgt! Ze is nu even bij haar ouders  op Gili Gede want daar was ze ook al een lange tijd niet meer geweest.
 • Dinda heeft de SMP afgerond en gaat naar de pondok pesantren in Kediri, waar familie van haar moeder woont, voor de vervolgopleiding. Daar kan ze dan ook verblijven. Wij betalen de kosten van de opleiding en de overige kosten betaalt de familie.
 • Qia, de dochter van Sugeng heeft de leefijd voor de kleuterschool en wij betalen de kosten hiervoor. Ze is een slim meisje en is erg blij dat ze naar school mag. Vader en moeder zijn niet minder blij!
 • Lina heeft weer geld gekregen voor de hormonenkuur die ze hier nog kan doen in Mataram in het ziekenhuis. Het plan is dat ze in juli naar Jakarta gaat voor een second opinion in het Damais ziekenhuis, speciaal voor kanker. Er moet eerst het een en ander geregeld worden voordat ze hier naar toe kan dus het heeft even tijd nodig. Er gaat een familielid met haar mee. Ze is heel dapper en gaat er helemaal voor. Hopelijk levert dit goede resultaten op en weet ze waar ze aan toe is. 

Iedereen weer hartelijk dank voor de financiële hulp , mede namens degenen die geholpen zijn. Hartelijke groet, mede namens Yayasan Bale Tereng,