Nieuwsbrief Lombok 06-2018

Weer even een laatste update vanaf Lombok.

De kinderen hebben nu schoolvakantie en wel een hele lange dit keer tot 17 juli i.v.m. de Lebaran die dit jaar in juni viel.
Dus de grote kosten komen er weer aan en beginnen al voor alle schoolgelden en schoolbenodigdheden e.d..

Wat is er tot zover weer uitgegeven?

  • Lina heeft de betaling moeten doen voor het laatste jaar. Dat wil zeggen een eerste aanbetaling en de kosten voor haar stage in Malang op Java. Dus de studiekosten, ticket, verblijf en eten en drinken , alles moet door de student zelf bekostigd worden. Een groot bedrag voor hier. Maar Lina doet geweldig haar best, waardeert het enorm dat haar deze kans geboden wordt en gaat er ook helemaal voor.
  • Dinda heeft weer schoolgeld moeten betalen voor de komende maanden.
  • Ook Maulana hebben we geld gegeven voor 3 maanden schoolgeld.
  • Aini is overgegaan naar het 3e studiejaar pharmacie en haar hebben we weer een gedeelte van het studiegeld betaald voor dit laatste jaar.
  • Murti is ook aan haar laatste gedeelte toe van haar studie en moet nu alle procedures starten en betalen en hoopt in augustus te kunnen beginnen.

De volgende aktiviteiten hebben plaats gevonden of gaan plaats vinden: 

25 Juni heeft de launching plaats gevonden van het plastic/afval projekt op Gili Gede. Dit was de aftrap en nu moet er hard gewerkt worden om alles goed uit te voeren. We starten met het plaatsen van diverse gescheiden bakken voor afval die gemaakt zijn van ecobricks. Aan het maken van deze bricks nemen ook gehandicapten deel dus twee doelen in een klap!!

De launching van het mangrove projekt op Gili Gede staat op 27 oktober gepland.

Nu is het weer tijd voor de Engelse lessen met Dale , maar aangezien alle scholen dicht zijn en de meeste leerkrachten er ook nog niet zijn gaat dit nu niet door. We hebben dus maar besloten om er een vakantie van te maken en gaan naar de Wakatobi eilanden.

In oktober gaan we dan weer aan de slag met de Engelse lessen.

Ook zijn de eerste voorbereidingen net gestart voor de komst van optometristen uit Nederland. Het is vers van de pers en we moeten nog kijken of het een en ander daadwerkelijk plaats kan vinden in verband met de nodige vergunningen.

De kosten liegen er niet om allemaal, en met name de kosten voor de studies worden nog steeds duurder en er wordt steeds meer geeist door de scholen zoals aanschaf van een laptop e.d.. We hopen dus van harte dat jullie willen blijven steunen!

Trap In was weer een groot sukses en heeft een record bedrag opgebracht van Euro 2750!!!
Hartelijk dank Ike en Ron!!

Er staat dus weer genoeg op het program dus eerst maar weer even bijtanken!

Mede namens ieder die weer geholpen is wil ik jullie hartelijk danken en ook tevens voor wie op vakantie gaat een hele fijne tijd wensen!

Vriendelijke groet,

Jantine Buijs.