Nieuwsbrief Lombok augustus 2013

Logo-Lombokcare

Hier weer de nieuwtjes vanaf Lombok.

Onderwijs.

– Dinda, het dochtertje van Din gaat nu naar de T.K. (kleuterschool) en wij hebben geholpen  met de eerste aanbetaling en de uniformen.
– Dina, het dochtertje van Mar gaat naar de eerste klas van de S.D.(lagere school) en ook zij heeft financiële hulp gekregen
– Julia is naar Surabaya gegaan voor haar studie economie/management en wij helpen haar met de studie en de kost aldaar.
– Mus, de zoon van Pak Sam gaat naar de S.M.K. (technische school) in Kediri en is daar dan tevens in het internaat en de kosten hiervan worden ook door ons betaald.
– Lina start met de opleiding voor verpleegster hier in Mataram en voor haar wordt schoolgeld en uniformen betaald.
– Saprudin uit Kekeri heeft weer geld gekregen voor tas, schoenen en uniformen , hij gaat naar de S.D.
– Amin uit Kekeri gaat nu naar de laatste klas van de S.M.P. ( middelbare school)
– Ida uit Kediri heeft haar diploma behaald van de middelbare school en gaat nu aan het werk.

Medische zorg.

– Lina is tijdens het tandartsprogramma hier uit Nederland naar de kaakchirurg geweest en er was een nabehandeling nodig en deze is ook door ons betaald.
– Pak Saiful heeft geld gekregen voor medicijnen voor nier problemen.

Overige uitgaven en plannen.

– Er heeft een training teambuilding / communicatie / assertiviteit plaatsgevonden op de Yayasan Lombok Care in Sandik voor de staf , met een goed resultaat. De transportkosten voor de trainer uit Yogyakarta hebben wij betaald.

– De Nederlandse fysiotherapeute die al een paar keer trainingen heeft gegeven op dezelfde Yayasan komt deze maand weer naar Bali en is bereid ook weer naar Lombok te komen. er wordt nog overlegd of dit plaats gaat vinden en zo ja wanneer.

– Ook staat er een training op het programma over hoe het beste om te gaan met mentaal gehandicapte kinderen, klasruimte inrichten, les technieken en materiaalgebruik e.d. Deze kursus zal gegeven worden aan een gedeelte van de staf van Lombok Care en aan de leerkrachten van de S.L.B. ( speciale school voor mentaal gehandicapten) in Mataram gedurende 3 dagen en starten eind september.

Ramadan is achter de rug en voor Idulfitrie (het suikerfeest) hebben we weer kleertjes uitgedeeld in de kampung Kekeri. Dit jaar hebben veel mensen meegenomen en ik had alles opgespaard voor dit feest en zodoende kon ik ook nog kindjes op Gili Gede blij maken met kleertjes. Allemaal blije gezichtjes en namens hen heel veel dank!

Het plastic programma op Gili Gede lijkt te gaan lopen. De eerste producten (portemonneetjes) zijn klaar en worden al verkocht aan toeristen . Nu worden meerdere dames enthousiast om mee te gaan doen en dat was de hoop!!
We zijn er net weer geweest en hebben de nodige materialen gebracht zoals ritssluitingen, garen, draad etc. want op het eiland is dit niet te koop, dus ze kunnen weer aan de slag.
Over 2 maanden gaan we weer en dan gaan we ze weer iets anders aanleren om te maken. Laten we hopen dat het enthousiasme toeneemt!

Weer hartelijk dank voor alle hulp en vriendelijke groet,

Jantine.