Nieuwsbrief Stichting Marijn 05-2016

 

unnamed (2)

Beste vriend van de Stichting Marijn, middels deze nieuwsbrief houden we U op de hoogte van de activiteiten van de Fundación Marijn in Puerto Cabezas, Nicaragua.

Jaarverslag 2015 online

Het jaarverslag 2015 staat op onze website. In dit verslag vindt u een overzicht van activiteiten in Nederland en Nicaragua, alle financiële gegevens en nog veel meer. Klik hier .

Biblioteca Marijn

Biblioteca_01In Nicaragua lopen de programma´s van Marijn hartstikke goed. Zo is het bibliotheekprogramma een groot succes. De leerlingen van de scholen in de buitenwijken zijn gek op de bezoeken van de Fundación Marijn.
Uit de boekenkisten komen sprookjes en verhalen, en er is dan tijd om te spelen, te zingen en te dansen, om naar verhalen te luisteren en zelf boekjes te lezen. Heerlijk om het enthousiasme en snoetjes van die kinderen te zien. En tegelijkertijd schrijnend om te bedenken dat deze alledaagse dingen voor Nederlandse kinderen zo speciaal en nieuw zijn voor kinderen in Puerto Cabezas.

“Vrouwen kunnen net zo sterk zijn als mannen”

GPjongens_01Eerder berichtten we al over de afsluiting van het Girl Power programma. Als partner van Plan Nederland/Nicaragua hebben we dit programma uitgevoerd van 2012 tot december 2015.
Een van de geleerde lessen is dat het belangrijk is om jongens en mannen te betrekken bij het proberen te versterken van meisjes. Want, als zij mondigere meisjes en vrouwen niet accepteren of begrijpen zal er nog niet veel veranderen. Vandaar dat de Fundación Marijn is gestart met een programma speciaal voor jongens.
Voor meer informatie over Girl Power en de resultaten, lees deze bijlage bij de Vice Versa. Of leer Yuma kennen, een van de actiefste deelneemsters van de Fundación Marijn. Lees haar blog hier.

Stichting Marijn partner van Stichting Uden Wereldwijd

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Stichting Uden Wereldwijd zamelt kleding en schoeisel in voor het goede doel, in en rond Uden. Dat doen ze samen met de Gemeente Uden en Sympany, via de kledingcontainers die u vast en zeker wel eens hebt zien staan.
Gemiddeld haalt de stichting ongeveer 200.000 kilo textiel op, via de 21 textielcontainers die op diverse plekken in de gemeente Uden staan. Het geld dat hiermee verdiend wordt, wordt verdeeld over circa 20 goede doelen. Waaronder sinds dit jaar ook de Stichting Marijn. Wij zijn er blij mee! Voor meer informatie kijk op de site van Stichting Uden Wereldwijd.

Stichting Marijn bij u in de buurt

Binnenkort staat de Stichting Marijn weer op een aantal rommelmarkten. De opbrengst van alles wat verkocht wordt, gaat zonder enige aftrek voor welke kosten dan ook helemaal 100% naar de projecten in Nicaragua. Dus kom en koop! Op 21 mei zijn wij vanaf 16 uur te vinden op de straatmarkt in Boekel en op 12 juni op het Haagje in Gemert van 10 tot 16 uur. Voor het gehele overzicht van de geplande markten zie het programma op onze website.

Meer padrinos welkom!

Wij zijn blij met uw steun. Maar we kunnen natuurlijk altijd nog meer hulp gebruiken. Heeft u in uw omgeving mensen die mogelijk een steentje willen bijdragen aan het werk van de Stichting Marijn? Vraag ze dan om hier te doneren of zich aan te melden als padrino. Wilt u een persoonlijk verhaal over het werk van de Stichting? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact met ons op.

Link naar Uden Wereldwijd Partnerpagina Stichting Marijn
Link naar website Stichting Marijn