Nieuwsbrief Stichting Marijn 06-2017

STICHTING MARIJN

banner top licht

picture

NOTEER 24 SEPTEMBER: FEEST STICHTING MARIJN

Stichting Marijn bestaat tien jaar. En dat is reden voor een feestje.

Op zondag 24 september 2017 staat de Noordkade in Veghel helemaal in het teken van Nicaragua. Er is een kinderdisco en filmaanbod, en er zijn workshops muziek, dans, zumba, schilderen, knutselen. Er staat een foto-expositie over het dagelijkse leven van kinderen in Nicaragua en hun leeftijdsgenootjes in Nederland. En natuurlijk is er volop muziek, lekker eten en drinken en heel veel gezelligheid – allemaal in Nicaraguaanse sferen. Het evenement is toegankelijk voor iedereen. In de aanloop naar dit evenement zullen Stichting Marijn en de ondernemers van de Noordkade op verschillende manieren van zich laten horen. Hou de websites en Facebookpagina’s dus in de gaten! Maar noteer de datum nu alvast, want dat het leuk gaat worden, dat staat al vast.


picture

BEZOEK AAN NICARAGUA

Half juli gaat Jet samen met zoon Jannes en dochter Solki weer voor een paar weken naar Nicaragua. Een bezoek aan de Fundación Marijn ter plaatse is heel waardevol. Gesprekken met medewerkers en de kinderen en hun families geven een goed beeld van hoe de activiteiten verlopen. In de afgelopen maanden is de Fundación Marijn drie nieuwe programma’s gestart. Dit zijn samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Tijdens haar verblijf in Nicaragua zal Jet de verschillende wijken en dorpen die betrokken zijn bij die programma’s bezoeken. En natuurlijk gaat de meeste tijd naar bezoekjes en gesprekken met de tachtig kinderen uit het sponsorprogramma Adelante. Iedereen in Nederland die een jongetje of meisje sponsort krijgt dan ook zo snel mogelijk nieuws met een recente foto en de laatste nieuwtjes uit de eerste hand! Uiteraard neemt Jet de kosten voor haar reis voor eigen rekening.


picture

WINKEL STICHTING MARIJN IN VEGHEL GROOT SUCCES

Sinds vorige maand is er een tijdelijke winkel in het voormalige pand van Foto de Vakman aan de Molenstraat in Veghel. De opbrengst van de verkoop van de spullen in deze winkel komt volledig ten goede aan Stichting Marijn. En dat gaat goed! Er is flink veel aanloop en de verkoop loopt boven verwachting. De winkel is open op donderdag van 9:00 tot 13:00 uur en op zaterdagen van 10:00 tot 16:00 uur. De winkel is zo weer weg, dus sla snel je slag.

PS: Meerdere keren langskomen is zeker geen slecht plan; de winkelvoorraad wordt namelijk heel regelmatig aangevuld.


picture

 BESTUURSLEDEN GEZOCHT

Het bestuur van de Stichting Marijn bestaat uit vijf leden die circa vijf keer per jaar bijeenkomen. Zij schrijven financieringsaanvragen en rapportages, zorgen dat deze nieuwsbrief regelmatig verschijnt, onderhouden het contact met de donateurs en de Fundación Marijn in Nicaragua, geven voorlichting over Stichting Marijn en staan op rommelmarkten. Al het werk van de bestuursleden is onbetaald. Na tien jaar treedt de voorzitter van Stichting Marijn terug. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het profiel is HIER te vinden.

Ook bestuursleden met een ander profiel zijn welkom, vooral organisatorisch talent en kennis van marketing-communicatie is welkom! Enthousiast?
Meld je z.s.m. via info@stichtingmarijn.nl.


Stichting Marijn werkt nauw samen met Fundación Marijn in Nicaragua. Stichting Marijn werft fondsen in Nederland. Fundación Marijn voert de projecten uit met een team van zeer betrokken en professionele lokale mensen.

-Erkende ANBI instelling nummer 50.755
-Kijk wat u kunt doen!.