BeHoCa


NAAMStichting BeHoCa 
DOELLAND KENIA
WEBSITE WWW.BEHOCA.NL
LINK NAAR FOTOALBUM KLIK HIER
“Stichting BeHoCa ondersteunt zoveel mogelijk straatkinderen in Kenia om het straatleven achter zich te laten, zodat deze manier van leven geen belemmering meer zal vormen voor het opbouwen van een gezond en kansrijk volwassen bestaan”.

DOELSTELLING

Stichting BeHoca is opgericht in 2012. BeHoCa staat voor Belief, Hope & Care, oftewel geloof, hoop en zorg. Wij openende in Juli 2013 onze deuren van ons tehuis voor de straatkinderen van Mombasa/Kenia. De straatkinderen van Kenia hebben net als ieder ander kind recht op een onbezorgde jeugd, met uitzicht op een kansrijke toekomst. De overheid van Kenia kan hier (nog) niet aan voldoen en daarom zien wij het als onze missie, om middels hulp van andere welwillende, de kinderen van Mombasa/Kenia deze kans te bieden middels gebruikmaking van deze Stichting.

PROJECT(EN)

De jongens worden bij ons in huis opgenomen en middels individuele behandelprogramma’s helpen wij onze jongens om het straatleven achter zich te laten. Dit is een intensief en lang proces omdat ze veelal hun vertrouwen in andere hebben verloren. De meeste jongens kampen dan ook met hechtingsproblematiek waardoor wij hen tips en tools aanleren om hier mee om te gaan.

De jongens gaan naar school en helpen in en om het huis met de dagelijkse taken. We hebben een groentetuin en zo leren de jongens om hun eigen voedsel te kweken. Het aanleren van Life skills staat bij ons centraal. We leven als een grote familie zodat onze jongens weer leren hoe het is om in een familie te leven. Indien mogelijk worden de familiebanden weer aangehaald en in het meest ideale geval kunnen wij de kinderen terug plaatsen bij familie. 

Het huis is nooit stil en er is altijd wel iets gaande. Het is een gezellige drukke bedoeling en regelmatig komt de drum te voorschijn en wordt er gedanst en gezongen. Voetbal zijn ze ook allemaal erg goed in en activiteiten vinden ze geweldig om te doen. Bakken en koken vinden sommige jongens ook erg leuk om te doen. Lekker koekjes voor bij de filmavonden of een cake voor een verjaardag. Heerlijk als ze zichzelf weer open durven te stellen om te durven dromen, om te durven veranderen, om te leren en te groeien, maar vooral…om weer kind te durven en mogen zijn!

Deel dit bericht