FAFA Foundation


NAAM FAFA FOUNDATION
DOELLAND  GHANA
WEBSITE  WWW.FAFAFOUNDATION.ORG
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

STICHTING FAFA

Stichting Floor & Anniek For Africa is een jonge organisatie die streeft positieve en blijvende verbetering aan te brengen in het leven van kansarme mensen in ontwikkelingslanden in Afrika. Door het aanreiken van de juiste middelen aan lokale initiatieven en individuen, zetten wij ons samen met de lokale bevolking in voor projecten die bijdragen aan de verbetering van de toekomstperspectieven van kansarme mensen in Ghana.

DOELSTELLING

Dit doel verwezenlijken wij momenteel door:

  • Kinderen toegang geven tot onderwijs via Sponsor een toekomst
  • Ondersteunen van alleenstaande moeders die vaktrainingen volgen
  • Bouwen van een school voor de allerarmste kinderen in Accra

Future Leaders Underprivileged Children’s Centre

Stichting FAFA vraagt graag uw aandacht voor de activiteiten van het ‘Future Leaders Underprivileged Children’s Centre (UCC)’, opgericht door dhr. Billa Mamud in 1998. Dit centrum biedt basisonderwijs, vakopleidingen, en sommige gevallen zelfs opvang, aan kinderen en jongeren die wegens een handicap of extreme armoede in hun huidige situatie geen onderwijs kunnen vergaren. Verder helpt Future Leaders de families van hun leerling door het bieden vak- en business trainingen en microkredieten.

In de afgelopen 20 jaar is Future Leaders uitgegroeid naar een goedlopend en succesvol project. Dankzij Billa hebben al vele kinderen en families zich uit hun situatie van armoede kunnen onttrekken. Vandaag de dag krijgen ruim 160 leerlingen gratis basisonderwijs en zijn er 140 kinderen succesvol doorgestroomd naar een universiteit of overheidsschool. De school heeft echter al lange tijd te maken met twee uitdagingen:

De vraag van kinderen die baat hebben bij deze hulp is vele male groter dan de capaciteit van de school. Er is een wachtlijst van meer dan 100 kinderen die tot op heden niet de kans krijgen om naar school te gaan.

Het huurcontract van het huidige schoolgebouw loopt ten einde. De steeds stijgende huurprijs maakt het voor de school steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om de huur op te brengen.

Op 20 december 2016 kregen we het schokkende nieuws dat een hartstilstand Billa van het leven heeft beroofd. Na zijn overlijden moest er een nieuwe weg worden ingeslagen met het project en hebben de fondsenwervende activiteiten van Stichting FAFA tijdelijk stilgelegen.

Billa droomde van een permanent en groter schoolgebouw, zodat nog meer gezinnen geholpen konden worden. Billa en zijn Britse partnerorganisatie Future Leaders UK, hebben in Juni 2014 een ruim stuk bouwgrond weten te bemachtigen in de wijk La-Mayfair, in de Ghanese hoofdstad Accra. Samen met Billa’s echtgenote, Phyllis Ntow, zijn staf en andere betrokkenen is besloten om Billa’s erfgoed intact te houden en voort te zetten en door te gaan met de bouw van de nieuwe locatie.

Stichting FAFA doet haar uiterste best om zo spoedig mogelijk een nieuw schoolgebouw te realiseren, zodat het centrum haar activiteiten gericht op het helpen van minderbedeelde kinderen in jongeren in de Ghanese maatschappij kan blijven voortzetten.