FreeKenya


NAAM FREE KENIA
DOELLAND KENIA
WEBSITE WWW.FREEKENIA.ORG
LINK NAAR FOTOALBUM KLIK HIER

INTRODUCTIE / DOELSTELLING

FreeKenya Foundation is een Keniaanse geregistreerde NGO ,  en wordt  sinds 2006 door Stichting FreeKenia (Nederland) ondersteund.

We richten ons op het creëren van verbindingen , capaciteitsopbouw door trainingen, bewustmaking en mobilisatie van hulpbronnen. Wij werken aan duurzaamheid van onze doelgroepen via een hostingpartner en onze organisatie als geheel. Ons hoofdkantoor en resource center is in Kisumu, Kenia. Wij opereren in Kisumu, Homabay, en we zijn van plan om uit te breiden naar Siaya en Migori Counties.

Visie van Free Kenia is : om gemeenschappen die FreeKenya  ondersteunt te veranderen naar gezonde gemachtigde gemeenschappen die hun levensonderhoud kunnen ondersteunen en profiteren van waardeketen in agribusiness.

Motto: Food on the Plate & Money in the Pocket

Ambitie van FreeKenia is:  voor  2020,dat 25.000 huishoudens profiteren van hun eigen MoneyGarden , wat meer divers voedsel produceren dan zij verbruiken, met toegang tot veilig water en betrouwbare energie .  

  • Integriteit
  • Professionalisme
  • Nemen van Verantwoordwoordelijkheid
  • Creativiteit
  • Ruimdenkendheid

Wat is Money Garden?

Een MoneyGarden ™ is een geïntegreerde aanpak in agribusiness  om huishouden met grond om te zetten naar  een duurzame en rendabele boerderij.

Onze methodologie is gebaseerd op het beschikbaar maken  van de mogelijkheid voor alle boeren  om die vier belangrijke capaciteiten en middelen te ontwikkelen. Boeren die bereid zijn te investeren in hun capaciteiten en middelen kunnen klein beginnen en geleidelijk groeien van landbouw als zelfvoorziening naar landbouw als bedrijf. Simpel gezegd, als je een stukje grond hebt, kun je kleine stappen maken  om je stuk grond  in een MoneyGarden ™   te zetten.

PROJECT(EN)

Waarom hebben we sponseren nodig

Om ons werk voort te kunnen zetten en ervoor te zorgen dat gestelde doelen worden behaald,  is stichting FreeKenia afhankelijk van sponsoren. Een deel van de sponsorgelden wordt gebruikt voor het levensonderhoud van de veldwerker, zodat hij ter plekke een bijdrage kan leveren aan de projecten. De rest van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten en de organisaties waarmee FreeKenya samenwerkt.Een handje helpen kan op verschillende manieren, waarbij financiële hulp prioriteit heeft. Door zo veel mogelijk benodigdheden voor de projecten ter plekke aan te schaffen, wordt de economie in Kenia gestimuleerd.Wat u kunt en wilt bijdrage, beslist u uiteraard zelf. Met elke donatie, hoe klein dan ook, helpt u  ons verder op weg.