Stichting Caritas St. Petrus


NAAM  CARITAS ST. PETRUS UDEN
DOELLAND  EUROPA / AFRIKA
WEBSITE  WWW.CARITASUDEN.NL
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

DOELSTELLING

De stichting stelt zich ten doel helpen van minderbedeelden hier en op andere plaatsen op de wereld.
Een aanzienlijk deel van de verworven goederen worden ook verdeeld in Uden en omgeving aan minderbedeelden.

PROJECT(EN)

Transporten Caritas


Regelmatig worden er transporten geregeld naar verre landen om daar de minstbedeelden van kleding, schoenen, matrassen te voorzien Dit kunnen wij doen dankzij uw textieldonaties in de grijze Caritas containers en bij de voormalige Pius X Kerk. Alle textiel die bij ons binnen komt, wordt door vrijwilligers bij ons uit gesorteerd. Goede gedragen kleding wordt in het kleding uitgiftepunt gehangen. De overige kleding wordt verpakt tot balen kleding van 500 kilo, en deze gaan met een transport mee naar Caritas Catolica Oradea in Roemenie of naar de Caritas in Zagreb of andere landen. Alle goeie kleding krijgt een tweede leven. . De ladingen kunnen heel divers zijn maar altijd spullen die een tweede leven krijgen dankzij uw medewerking.

Kledingbank Uden en omgeving
De Kledingbank Uden Bestond in 2015 alweer 5 jaar! Inmiddels ondersteunen we ruim 300 personen uit Uden en omgeving. Eenmaal per twee maanden krijgen de mensen die ervoor in aanmerking komen een uitnodiging toegestuurd. Dit zijn “geselecteerde” gezinnen die heel hard bezig zijn hun financiële problemen op te lossen, want geloof me, niemand komt echt voor zijn plezier naar een kledingbank, maar soms is het bittere noodzaak.
Het is bijzonder dankbaar werk als je ziet hoe blij de volwassenen en kinderen zijn met gebruikte goede kleding, bedtextiel, een knuffel, een leesboekje, schoenen, laarsjes etc. Verder mogen ze ook altijd wat handdoeken meenemen, een damestas voor wie wil, douche gel etc. Zo kunnen we wat “nood” verlichten, en wat rijkdom verdelen onder de minder bedeelde medemens. Mede namens onze doelgroep, de armlastigen in Uden en omgeving, willen we alle mensen danken die hun textiel bij ons af komen geven, ofwel deze deponeren in onze grijze Caritas containers.

 

2 gedachten over “Stichting Caritas St. Petrus

 1. Ron Bericht auteur

  Beste mevrouw Rozema, u reageert op een bericht van Caritas op de website van Uden Wereldwijd. U kunt altijd uw kleding deponeren in de beige of groene containers van Uden Wereldwijd. Met vriendelijke groet,

  Uden wereldwijd

 2. Jacqueline

  Hallo
  Wij hebben een goede kasteel halfhoogslaper
  1.34 hoog en 90 bij 2
  Heel leuk bed waar je onder kunt spelen

  Kunt u dit bed gebruiken

  Mvg jacqueline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.