Stichting HWMCO Nederland


NAAM STICHTING HWMCO Nederland
DOELLAND  OEGANDA
WEBSITE  www.healtheworldmiraclecommunityorganization.com
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

De officiële naam van de stichting is, “Stichting HWMCO Nederland”, waarbij HWMCO staat voor “Heal the World Miracle Community Organization”. In correspondenties en publicaties wordt de naam “HWMCO-Nederland” gevoerd. De stichting is sinds 25 november 2016 officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels is aan de stichting ook de ANBI-status verleend.

DOELSTELLING

De doelstelling van onze stichting is: het breed ondersteunen van Francis Happy Mbabazi’s “Heal the World Miracle Community Organization” in Oeganda, die zich richt op het bieden van een menswaardige toekomst aan kansarme en noodlijdende kinderen aldaar. De ondersteuning is primair gericht op het dorp Mbaba, Kiruhura district, Oeganda. In geval van gebleken behoefte/belangstelling kan de ondersteuning, in samenwerking met Happy’s HWMCO, worden uitgebreid naar andere gemeenschappen binnen Oeganda.

PROJECT(EN)

Al sinds enige jaren organiseert HWMCO in Oeganda allerlei activiteiten voor arme en noodlijdende kinderen, waarvan de ouders het zich op geen enkele wijze kunnen permitteren om hun kinderen naar een overheidsschool te laten gaan. De activiteiten zijn erop gericht de kinderen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen en die verder te ontwikkelen. Activiteiten zijn oa het maken van ambachten, het bespelen van muziekinstrumenten, en ook voetbal. Onlangs zijn ook echt schoolse vakken zoals lezen, schrijven, engels en wiskunde aan het programma toegevoegd.
In samenwerking met HWMCO in Oeganda wil HWMCO-Nederland werken aan verbetering van de leefomstandigheden van de locale bevolking in het algemeen en de kinderen in het bijzonder. Ons eerste doel is ervoor te zorgen dat de bevolking de beschikking krijgt over schoon drinkwater.
Een belangrijk doel voor de toekomst is het realiseren van het zgn “Miracle Youth Home”, van waaruit de georganiseerde acitiviteiten kunnen worden aangeboden.

SAMENSTELLING BESTUUR & TEAM

  • Voorzitter: Yvonne Verhagen (contactpersoon)
  • Penningmeester: Mathieu Raemaekers
  • Secretaris: Michael de Boer
  • Lid: Marc Verhagen
  • Lid: Helena Verhagen

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website:
http://www.healtheworldmiraclecommunityorganization.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *