Stichting Miss Maasai


NAAM STICHTING MISS MAASAI
DOELLAND KENIA
WEBSITE WWW.MISSMAASAI.COM
LINK NAAR FOTOALBUM KLIK HIER

DOELSTELLING

Onze doelstelling is het ondersteunen van onderwijs voor Maasai meisjes en het voorkomen van uithuwelijking en vrouwenbesnijdenis.

Stichting Miss Maasai zet zich in om meisjes van de Maasai-stam naar school te kunnen laten gaan. De meisjes mogen naar Kakenya’s Centre for Exellence (KCE), een basisschool waar de meisjes intern verblijven. Een basisschool waar uithuwelijking en besnijdenis verboden is. Het volgen van onderwijs biedt de meisjes meer dan alleen het vergaren van kennis. Want wie onderwijs heeft gevolgd, mag daarna zelfstandig beslissingen nemen over zaken als uithuwelijking en besnijdenis. Een toekomst met kennis en vrijheid; EDUCATION IS POWER!

PROJECT(EN)

Miss Maasai ondersteunt 40 meisjes op KCE. De schoolresultaten zijn goed en de school is 100% vrij van besnijdenis en uithuwelijking. Een resultaat om trots op te zijn. Door de intrede van COVID-19 moet KCE op last van de overheid haar deuren tot en met december 2020 sluiten. De kans op uithuwelijking en besnijdenis wordt door deze verplichte schoolsluiting enorm vergroot. Dat geldt voor de meisjes die naar school gingen, maar ook voor de ruim 200 meisjes op de wachtlijst.

BESTUURSLEDEN:

  • Monique Dortmans
  • Caroline van de Wetering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *