Stichting VentiVenti

Websitekop


NAAM  STICHTING VENTVENTI
DOELLAND  CONGO
WEBSITE  WWW.VENTVENTI.NL
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

DOELSTELLING

Stichting VentiVenti heeft als doel de ontwikkeling van kennis, gezondheid en levensomstandigheden van kinderen (als ook volwassenen) positief te beinvloeden. het werkgebied is de streek Ituri in de Democratische Republiek Congo.

PROJECT(EN)

Stichting VentiVenti richt zich op de meest elementaire behoeftes én ondersteund kinderen in het onderwijs. Op dit moment zijn er nog 13 jonge mensen afhankelijk van onze steun, zowel in het lager als middelbaar onderwijs en Universitair. Vanaf de oprichting in 2008 hebben zo’n 35 kinderen dankzij deze steun onderwijs kunnen volgen.

In Fataki zal een nieuwe watervoorziening  voor het weeshuis worden gerealiseerd. Dit geldt ook voor het streekziekenhuis in Drodro waar sinds 2007 de noodzakelijke pomp en leidingen defect zijn.

In Badiya worden de zwaar beschadigde gebouwen bij het gezondheidscentrum geleidelijk aan weer opgeknapt. Dankzij een sponsor uit Uden is het eerste gebouw opgeleverd en wordt nu de laatste hand gelegd aan een verpleeggebouw waar 15 patiënten opgenomen kunnen worden.

In Bunia hebben we samen met een lokale arts de start gemaakt van een nieuw centrum waar weeskinderen en ex-kindsoldaten gratis medische hulp kunnen krijgen. De exploitatie moet binnen 3 jaar zelfvoorzienend zijn. Dit kan mede door het verlenen van betaalde zorg aan de lokale bevolking van Bunia.

Een uit 5 personen bestaand comité vanuit de lokale bevolking zorgt voor de uitvoering en controle van de projecten. Mede dankzij de goede contacten vanuit het verleden en de steun die we krijgen van de nog aanwezige Witte Paters, de congregatie waartoe ook Harry van de Ven  behoorde, kunnen we er zeker van zijn dat alle hulp ook terecht komt, daar waar het hoort.

Voor meer info verwijs ik graag naar de website: www.ventiventi.nl

 

Deel dit bericht