Congregation of Teresian Sisters

 


NAAM  CONGREGATION OF TERESIAN SISTERS
DOELLAND  ZAMBIA
WEBSITE
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

De Teresiaanse Sisters zijn een lokale congregatie die in 1929 werd opgericht door een Franse missionaris van Afrika; Bisschop Mathurino Guillime. Hij was een bisschop van Nyasa Vicariaat op dat moment voor de tekening van de grenzen van de huidige Oost-Zambia en Malawi. De Teresiaanse Sisters zijn van nature apostolische en gekarakteriseerd door service.

ST. COLUMBA’S DAY SECONDARY SCHOOL ACHTERGROND

De Teresiaanse Sisters zijn een lokale congregatie van zusters hebben de noodzaak om onderwijs aan te bieden op het gebied van Kasupe-Lusaka West gevonden. Het idee van de bouw van een middelbare school in het gebied is noodzakelijk op de noodzaak dat de Lusaka West gebied geen middelbare school heeft gehad. Veel kinderen zijn in staat om toegang te krijgen tot onderwijs, van rang één tot zevenen maar niet over te gaan tot het secundair niveau van onderwijs. Ze kunnen alleen toegang krijgen tot middelbare scholen in Lusaka stad en niet in de wijken. Zeer weinig ouders kunnen zich veroorloven om hun kinderen te ondersteunen in de stad naar school te gaan als gevolg van de dagelijkse transportkosten. Vandaar dat het idee van de bouw van een middelbare school in het gebied werd inboren.

DOELGROEPEN

Jongeren / Kinderen met een handicap/ weeskinderen/ Mensen die leven met HIV / aids/ De gemeenschap waarin wij dienen in diverse plaatsen en parochies

DOELSTELLING

De Teresiaanse Sisters zijn zeer vastbesloten om kinderen van Lusaka West een wenselijk en passend onderwijs als ieder ander Zambiaanse kind te geven. Zoals gedwongen met de visie en het doel van onze Founding Father, bisschop Mathurino Guilleme, we vorig jaar 2016 opende de school en de bouw van een 1×3 klaslokaal blok is vorig jaar begonnen en we zijn begonnen met twee rang acht klassen.
Het uiteindelijke doel van Columba’s Day Secondary School is om een toekomst te geven aan schoolkinderen van alle religies. De Teresiaanse zusters willen het onderwijs aan alle kansarme kinderen te bieden, ongeacht hun status en religieuze overtuigingen.

PROJECT(EN)

In onze inspanningen om onze missie te vervullen, we hebben een aantal zeer urgente uitdagingen en projecten uit te voeren in de komende vijf jaar. Het maken van een borehole is een van de prioriteiten om dit jaar te doen en ook de bouw van een Sisters klooster op het terrein is nodig om duurzaamheid en stabiliteit van de zusters in de school mogelijk te maken.
Momenteel verblijven de zusters met behulp van een slaapkamer met 3 bedden als een tijdelijke regeling binnen het schoolterrein. Echter, het is een huis in een zeer deplorabele staat en heeft ook geen watervoorziening. Als zodanig, schrijven we om uw liefdadigheidsorganisatie tot financiering van het zinken van een borehole , die een belangrijke bron van water zal zijn. Momenteel zijn we overgeleverd aan de genade van onze goede buren die tijdelijk hebben toegestaan om water te betrekken.

De Teresiaanse Sisters Congregatie heeft een effectieve strategie om duurzaamheid op het gebied van onderhoud en beheer van de sanitaire voorzieningen te verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *