Brufut Vooruit


NAAM  Brufut Vooruit
DOELLAND  GAMBIA
WEBSITE KLIK HIER
LINK NAAR FOTOALBUM

DOELSTELLING

In 2014 kwam ik met mijn gezin (man en 4 kinderen van 15 tot 21 jaar) in Gambia voor vakantie en bezocht daar de kliniek in Brufut. Ik werd geraakt door de manier van werken, daarmee bedoel ik dat ze met al hun tekort aan middelen en materialen toch de beste manier van zorg probeerden te leveren. Gambia liet me niet meer los en sindsdien kom ik er regelmatig.
Ik werf in mijn vrije tijd allerlei verpleegkundige materialen voor de kraamkliniek in Brufut.
Daarnaast zoek ik naar middelen om het ziekenhuis op te knappen.
Het sanitair laat zéér te wensen over en mijn droom is om een nieuwe kraamunit te kunnen realiseren om zo te kunnen helpen het sterftecijfer onder moeder en kind te laten dalen.

In 2016 was ik opnieuw in Gambia en kwam in contact met een paar jonge mannen die een voetbalacademie voor kinderen van alle leeftijden opgezet hebben.

Op een groot zandveld worden iedere zaterdagochtend voetbaltrainingen gegeven. Voor kinderen zonder speelgoed en vaak zonder onderwijs. Kinderen die weinig toekomstperspectieven hebben kunnen op deze manier toch ontdekken dat ze ergens goed in zijn. Geweldig! Goed voor hun zelfvertrouwen.

Voor de voetbalclub verzamel ik via sportverenigingen voetbalshirts, schoenen ed. Verder zoek ik naar middelen om goals, netten, ballen, pionnen, omheining te kunnen realiseren.

Hartelijke groet Hans en Ursula Krol

Maaymanseweg 14 Volkel
ln.ev1669418982il@6l1669418982orK1669418982 Telefoon: 06-46225870

PROJECT(EN)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *