Zweli Foundation


NAAM  Zweli Foundation
DOELLAND  ZUID-AFRIKA
WEBSITE  WWW.ZWELIFOUNDATION.NL
LINK NAAR FOTOALBUM  KLIK HIER

DOELSTELLING

Stichting Thembalethu Nederland geeft steun aan Stichting Thembalethu Home Based Care in Zuid-Afrika. De Stichting is gelegen in Shongwe/Jeppes Reef, 10 km. voor de grens van Swaziland. Zij houden zich met name bezig met de zorg voor de vele weeskinderen waarvan de ouders overleden zijn aan Aids.Meer dan 50% van de bevolking in dit gebied is besmet met het HIV- virus.
Stichting Thembalethu Nederland is opgericht in 2004 door Gerard en Frieda Janssen, zij hebben tijdens een van hun reizen door Zuid-Afrika Sally Mckibbin ontmoet, de directrice van de Stichting aldaar, Sally nam ze mee naar de dorpen en toen zijn ze geschrokken van de grote nood die ze aantroffen. Zij besloten te gaan helpen en dat heeft geresulteert in de Stichting hier in Nederland.
De Stichting bestaat uit een grote groep mensen die allemaal in Zuid-Afrika geweest zijn, daar hebben geholpen, de nood hebben gezien, dus allemaal erg gemotiveerd zijn.

PROJECT(EN)

De 3 O’s waar wij mee werken:

Onderdak: Het bouwen van huisjes voor de vele kindgezinnen, kinderen van 12-13 jaar die voor broertjes en zusjes moeten zorgen vaak onder erbarmelijke omstandigheden. De ouders zijn allemaal overleden aan Aids. Ook bouwen we huisjes voor de vele Oma’s die voor de kleinkinderen moeten zorgen.
We hebben tot nu toe al 4 kidsclubs gebouwd zodat we ervoor kunnen zorgen dat de kinderen na school opgevangen worden. Ze krijgen daar te eten en de vrijwilligers zorgen voor huiswerkbegeleiding, sport en spel. Er komen dagelijks zeker 80 kinderen naar zo,n kidsclub, voor de kinderen erg belangrijk.

Onderwijs: Ieder kind heeft recht op onderwijs zo ook de kinderen daar. We zorgen voor schooluniformen, want zonder uniform kan een kind niet naar school. Een compleet schooluniform( zomer- en winter) kost ong. 50 euro en dat geld is er niet.

Ondersteuning: Het uitdelen van voedsel en kleding in de dorpen, daarnaast zorgen we dat de mensen medicijnen krijgen. Elke week delen we voedsel uit aan een grote groep mensen die gevlucht zijn uit Mozambique. Zij wonen op de grens van Zuid-Afrika/ Mozambique in huisjes gemaakt van pallets en karton, het ontbreekt hen aan alles.