Solidariteitswerkplaats heropend

Bron: Kliknieuws

UDEN | Afgelopen zaterdag werd de heropening van de Solidariteitswerkplaats aan de Loopkantstraat in Uden gevierd bij hun buren; het MC van stichting Compass, die hun ruimte ter beschikking stelde.

Na een speech door voorzitter Ton van der Vegt en oud wethouder Matthie van Merwerode volgde de officiële opening door middel van het doorknippen van de linten door oud wethouders Gerrit Overmans, Matthie van Merwerode en mede-Solidariteitswerkplaats oprichterJas van Stiphout. Hierop volgde de onthulling van een straatnaambordje door dezelfde mede-oprichter Jas van Stiphout met zijn naam er op. Jas was zichtbaar ontroerd door dit mooie gebaar. Daarna werd de zegen uitgesproken door oud-pastoor Louis de Bont. Vervolgens waren er rondleidingen en kon er worden gefeest en geklonken op een mooie voortzetting van al het goede werk.

De Solidariteitswerkplaats Uden is een organisatie van enthousiaste vrijwilligers. Zij knappen gebruikte goederen zoals fietsen, naaimachines, gereedschappen en dergelijke weer op, zodat ze in de Derde Wereld opnieuw gebruikt kunnen worden. Daardoor krijgen mensen die deze goederen gebruiken een kans voor een betere toekomst. Meer info is te vinden op www.solidariteitswerkplaatsuden.nl.