Swingen voor het goede doel!

dance classics

Liefhebbers van Dance Classics zijn zaterdag 26 oktober welkom op het Dance Classic Clips Festival van Rotary Uden in De Pul in Uden. Dans mee op de beste videocliphits uit de jaren ’70, ’80, ’90 en begin 2000, genieten van een verrassend live optreden én bijdragen aan twee goede doelen namelijk de Watoto Foundation en Stichting Compass.

Rotary Club Uden probeert met behulp van sponsoren zo weinig mogelijk kosten te maken en zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Dat gebeurt jaarlijks met de kerstpakkettenactie voor de minima en nu dus ook met een dansfeest. De laatste keer dat de club dit organiseerde was in 2009. Gedurende de hele avond tussen 21.00 en 3.00 uur zijn videoclips op grote flatscreens te zien. De muziek wordt gedraaid door vj’s Roland de Winter en Erik Jansenvan de Rabobank. Geen dagelijks werk, maar voor het goede doel is het een uitdaging. Tussendoor speelt de geweldige formatie ABBA FEVER een set vol ABBA classics!

Watoto
De Watoto Foundation van Noud en Truus van Hout in Tanzania bestaat 10 jaar. Dankzij donaties en inzameling van geld, krijgen straatjongens de kans om een vak te leren en daardoor als een volwaardig burger in de maatschappij van Tanzania terecht te komen. De projecten komen tot stand dankzij hulp van derden, maar ook door eigen opbrengsten. Er zijn drie verschillende projecten: Child in the Stars, een drop-in centrum voor de eerste opvang van straatkinderen. Child in the Sky, een huis waar de jongeren wonen en een vakopleiding krijgen. Het derde is de Kiboko Lodge, het hotel dat gerund wordt door ex-straatjongens begeleid door een manager.

Compass
Stichting Compass Uden is opgericht om te komen tot een sterkere samenhang binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Uden en een stevigere relatie te realiseren met onderwijs, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Naast het ambulant- en locatiegebonden jongerenwerk exploiteert de stichting ook MC en De Pul. De doelgroep van de stichting omvat jeugd en jongeren van 10 tot 23 jaar.

Kaarten
De kaarten zijn in de voorverkoop 15 en aan de kassa 20 euro. Ze zijn te koop bij Quintes aan de Velmolenweg, bij het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel en Weekblad Regio Oss.
Bedrijven of instellingen die een financiële bijdrage willen leveren voor de genoemde doelen krijgen als tegenprestatie exposure en entreekaarten. Zij kunnen contact opnemen met Yves Luca 06-53503979 of Roland de Winter 06-20366496