Textielinzameling in Uden door Uden WereldWijd en Sympany

Bron: Mooi Uden Krant en het Udens Weekblad


Met medewerking van de gemeente Uden blijven stichting Uden WereldWijd en Sympany ook de komende jaren de textielinzameling in de gemeente Uden verzorgen.

Sympany en Uden WereldWijd (UWW) werken al jaren samen en hebben recent de samenwerking weer voor langere tijd verlengd. UWW ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde textiel en schoeisel. Zij steunt daarmee projecten op het gebied van duurzame ontwikkelingssamenwerking. Sympany steunt op haar beurt textiel gerelateerde projecten in Afrika en India gericht op duurzaamheid en ter vergroting van de zelfredzaamheid.

U heeft ze vast wel opgemerkt in uw gemeente, de beige en groene textielcontainers van Sympany. Hopelijk maakt u er ook regelmatig gebruik van om met name textiel, dat u niet langer gebruikt, in te doneren.
Naast UWW zamelt ook Caritas kleding in binnen de gemeente Uden. U kent hen van de grijze containers. Dit doen we in goede samenwerking om zo nog meer projecten te kunnen ondersteunen.
Er is in ieder geval een duidelijke groei te zien in het aantal ingezamelde kilogrammen textiel in Uden. Dat was zonder uw textieldonaties niet gelukt. In 2016 werd ongeveer 280.000 kg. opgehaald. Bedankt inwoners van Uden!

Wist u trouwens dat er meer dan alleen textiel in de containers mag? Ook accessoires, schoenen en knuffels zijn van harte welkom in de textielcontainer, als het maar niet nat of met olie/verf besmeurd is.
Wat is er allemaal welkom in de textielcontainers:

U vindt de containers niet alleen in Uden, maar ook in Odiliapeel en Volkel. Het textiel wordt ingezameld met 23 containers op 15 locaties.

UWW steunt al vele jaren organisaties uit de gemeente Uden, die projecten hebben in ontwikkelingslanden over de hele wereld.
Binnen de gemeente zijn er achtentwintig partnerorganisaties aangesloten bij UWW.
Zij kunnen gedurende het jaar projecten indienen die vragen om een geldelijke ondersteuning.
Deze worden door de werkgroep “Fonds Kleinschalige Projecten” van UWW beoordeeld, voorgelegd aan het bestuur en na goedkeuring in november of december uitgekeerd aan de partners.
In 2016 werden in totaal 18 projecten gehonoreerd variërend van schooluniformen, landbouwcursussen, opleidingen etc. tot het leveren van gereedschap voor de bouw van een school.
Er werd een totaalbedrag van 18.000,- euro overgemaakt op hun bankrekeningen.
Graag willen we dit initiatief continueren en zo mogelijk verder uitbreiden voor de toekomst.
Zo helpen we niet alleen het milieu maar tegelijkertijd ook de minderbedeelde medemens in de nabijheid en de derdewereld.
Dus een oproep aan u om ons te blijven steunen. En… alle, niet meer gebruikt textiel en schoeisel in de daarvoor bestemde containers bij u in de buurt te deponeren.

Meer informatie over de partners en ons kunt u vinden op de website www.udenwereldwijd.org
Ook kunt u ons bereiken via info@udenwereldwijd.org